Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

Ще има засилено полицейско присъствие в районите на училища, детски градини и възлови кръстовища.

Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

Традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!" тази година е в периода 1 септември - 31 октомври. От началото на месеца до днес се проведоха подготвителни мероприятия - от "Пътна полиция" е извършен оглед на състоянието на пешеходните пътеки, маркировката и пътните знаци около учебните заведения в областта, проведени са срещи с представители на РИО - Добрич, кметове на общини, директори на училища и детски градини, съобщи гл. инсп. Жулиян Минев – началник на сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР - Добрич.



От утре до края на октомври ще има засилено полицейско присъствие в районите на училища, детски градини и възлови кръстовища в Добрич и областта. Освен това в рамките на акцията ще се следи за присъствието на непълнолетни в питейни и увеселителни заведения, за продажба на алкохол или цигари на деца от търговски обекти в близост на училища, както и за разпространение на наркотици около школския двор.

През миналата учебна година - 2014/2015, в област Добрич при тежки пътно-транспортни произшествия са загинали четирима непълнолетни - двама водачи на МПС-та и двама пътници. Ранените през периода лица до 18-годишна възраст са 21.

През тази лятна ваканция - от първи юли до днес, по пътищата на областта са ранени 7 деца и младежи до 18 години, за щастие загинали ученици няма.