НДСВ подкрепя кандидатурата на Марияна Пасева за кмет на Тервел

НДСВ подкрепя кандидатурата на независимия кандидат за кмет на Тервел, издигнат от инициативен комитет, Марияна Пасева. Това съобщи областният координатор на партията д-р Георги Желев.

НДСВ подкрепя кандидатурата на Марияна Пасева за кмет на Тервел

Той съобщи, че очаква и други политически формации да подкрепят кандидатурата й. Водят се разговори за това. Възможно е дори да се сформира и коалиция от партии, които стоят в център-дясното политическо пространство, които да застанат зад кандидатурата на Пасева. Те може и да излязат с обща листа за общински съветници, каза още д-р Желев.



Инициативен комитет издигна кандидатурата на Марияна Пасева за кмет на Община Тервел. Той обединява авторитетни и доказали се професионалисти от различни области на обществения живот. Инициатор е инж. Маргарита Ковачева – мениджър. Участват Диян Няголов – бизнесмен, Сияна Маринова – частен бизнес, Галентина Атанасова – икономист, Наталия Денева – търговски представител, д-р Маринка Костадинова – лекар, Диян Ковачев – бизнесмен, Майя Първанова – публична администрация, Соня Илиева – медицинска сестра, и др.

Марияна Маринова Пасева е родена в Тервел, където живее и работи. Омъжена, има двама сина. Магистър е по финанси, има бакалавърски степени по стокознание и автоматизация на производството. От 2014 г. е включена в списъка на синдиците в България. Председател е на СНЦ “Асоциация гражданска инициатива Тервел. Работи в Община Тервел от 1995 г. – като социален работник, старши специалист „Регионално развитие и екология“, а от осем години е главен специалист „Финанси и управление на собствеността“. Участва и в други сдружения с нестопанска цел, член е на контролния съвет на МИГ Тервел Крушари.