Международен пленер и изложба – художествена керамика откриват в Двореца

Пленерът по художествена керамика е една своеобразна творческа лаборатория, в която си дават среща творци от различни поколения от Румъния и България. Всеки един от тях с индивидуален стил и начин на работа.

Международен пленер и изложба – художествена керамика откриват в Двореца

Обединени от желанието да се намерят нови изразни средства, да се изгради нов творчески и пластичен образ на материала керамика. Второто издание на Международния пленер  по "Художествена керамика" се открива на 11.09.2015 г. и е с продължителност до 18.09.2015 г., в творческите пространства на  Двореца.



В  откриващата се днес, от 18 часа, изложба, присъстват  автори, участници в първия международен пленер по керамика, реализиран през септември 2014 г. в   Държавен Културен Институт „Културен център „Двореца” -  Балчик.

Със свои творби, в изложбата са  представени участници от Румъния: Георге Факашиу, Алфред Ипсер, Петре Маня, Константин Пападопол, както и участниците от България: Евелина Ханджиева, Пламен Аврамов, Иван Кънчев, Христо Йонков, Илия Янков - организатор на пленера и куратор на изложбата "Художествена керамика". Инициативата е под патронажа на  Културен център "Двореца".

Изложбата – художествена керамика ще бъде подредена в галерия „Тихото гнездо” до 30 септември 2015 г.