Жребият за купата изпрати Добруджа срещу изненадата на турнира

Жълто-зелените имаха късмет при жребия и ще играят срещу един от двата тима от областните групи, достигнали до 1/16-финалите. Съперникът обаче е сензацията на турнира до тук, отстранявайки 3 отбора от по-горната В група.

Жребият за купата изпрати Добруджа срещу изненадата на турнира

Днес бе изтеглен жребият за първия основен кръг за Купата на България по футбол, в който се включват отборите от А и Б група. След областни и зонални квалификации 8 тима от аматьорския футбол успяха да се класират до тази фаза на надпреварата - 6 от В групите и 2 от областните.



Като пети в Б група през миналия сезон Добруджа бе в урната на поставените и не можеше да срещне съперник от елита, но сред възможните варианти имаше доста тежки гостувания на тимове от Б група или на ЦСКА. Фортуна обаче този път се усмихна на жълто-зелените и те ще имат визита в пловдивското село Строево. Техен съпрник ще бъде местният Вихър, който се подвизава в А областна група. Тимът от Строево може да се определи като голямата изненада на турнира до тук. Вихър елиминира общо 4 отбора, 3 от които от ЮИ В Група - Марица (Пловдив), Асеновец (Асеновград) и Свиленград. Тимът от селото край Пловдив се справи и с Атлетик (Куклен).

Добруджа и Вихър ще определят кой ще се класира за 1/8-финалите за Купата на България в една среща в Строево на 22, 23 или 24 септември.

Другият представител на област Добрич в тази фаза на турнира - лидерът в СИ В група Черноморец (Балчик), ще бъде домакин на Локомотив (Горна Оряховица). Най-вероятно срещата ще се играе в КК Албена, тъй като наскоро бе подменена тревната настилка на стадиона в белия град и е нужно  технологично време, за да се захванат чимовете.