Окончателно: Унифицират кръговите кръстовища от утре

От утре започва работа по промяна на организацията на движението на 7 кръгови кръстовища – петте на околовръстния път на Добрич, на входа на Балчик и при Каварна.

Окончателно: Унифицират кръговите кръстовища от утре

Изработени са проекти от лицензирано лице, одобрени са от специализираните технически комисии на Областно пътно управление и Агенция „Пътна инфраструктура“.



Фирмите – изпълнители започват работа по осъществяването на проекта за уеднаквяване на движението на всички кръгови кръстовища в областта, съобщи директорът на ОПУ Георги Стратиев по време на заседанието на областната комисия по безопасност на движението. Новата организация на движение трябва да се въведе до края на септември.

Догодина ще бъде изпълнен проекта за пълна рехабилитация на източната дъга на околовръстното на Добрич, каза още Стратиев. ОПУ е извършило 80% от ремонтите си, предвидени за т.г., изкърпени са 13,4 хил. кв.м. с асфалт и още около 3 хил. кв. м. с модифициран или полимер бетон. Предстои опресняване на маркировката и дейности по пътното поддържане.

ОПУ е сключило 4-годишен договор с нов изпълнител за пътно поддържане и ремонт, затова сега се търсят нови бази за складиране на материалите за зимно почистване. За първи път ще бъдат разположени т. нар. инвентарни щитове срещу снегонавявания върху обща площ от 5 км. Сега се определят най-опасните участъци, където ще бъдат разположени преносимите метални огради.