Черноморец (Балчик) спечели в Добрич и запази първото място

Вече 23 поредни шампионатни мача Черноморец (Балчик) няма загуба.

Черноморец (Балчик) спечели в Добрич и запази първото място

И Интер (Плачидол) не успя да спре успешната серия на Черноморец. В мач от 4 кръг на СИ В група отборът от Балчик спечели с 2:0 гостуването си в Добрич. Срещата започна с минута мълчание в памет на починалия през тази седмица бивш футболист на Добруджа и Черноморец (Балчик) Петър Добрев - Дендера.




В 19 мин. Ивайло Лазаров бе фаулиран в наказателното поле на Интер. Халфът изпълни точно отсъдената дузпа и откри резултата.

В 22 мин. на второто полувреме капитанът на домакините Танер Надир получи червен картон за дърпене на фланелката на откъсващия се централен нападател на Черноморец Васил Тачев. Съдията Ивелин Занев първоначално пусна авантаж, но след спасяването на вратаря на Интер, реферът отсъди нарушение пред наказателно поле и изгони защитника на Интер.

Дори и с човек по-малко домакините успяха да организират добри атаки в търсене на изравнително попадение. 10 минути преди края обаче Васил Тачев на празна врата подложи крак за крайното 2:0.

Така Черноморец увеличи успешната си серия на 23 мача без загуба. С пълен актив от 12 точки и голова разлика 9:0 отборът от Балчик е едноличен лидер в СИ В група.

С 2 победи и 2 загуби отборът на Висшето училище по мениджмънт в Добрич е на седмо място след първите 4 кръга на първенството.