Времето през следващите дни

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. След полунощ на места над североизточните райони от страната ще се появи ниска слоеста облачност, но до сутринта ще намалее.

Времето през следващите дни

През деня ще бъде предимно слънчево, след обяд и горещо. Максималните температури ще са предимно между 32° и 37°, в София - около 32°, съобщи за Агенция "Фокус". През деня ще е слънчево, но в ранните сутрешни часове все още ще има ниска слоеста облачност. След обяд ще се появи характерният морски бриз. Максималните температури ще са 26° - 28°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.




Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд, главно над масивите от Западна България, ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра – около 20°.

В събота ще се задържи слънчево, с високи температури – максималните между 33° и 38°. Ще се появи и юг-югоизточен вятър. През нощта срещу неделя вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, през деня ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Отначало в северозападните райони, а по-късно и на места в останалата част от страната ще превали и прегърми. В отделни райони, главно в Северна България явленията ще са по-интензивни. Температурите ще се понижават и максималните ще са в широки граници - от около 25° в Северозападна до 35°-36° в Югоизточна България.

В началото на новата седмица дневните температури ще са с около 10 градуса по-ниски и ще бъдат между 22° и 27°. Ще се понижат и сутрешните температури. Вятърът ще отслабне, но ще остане предимно от северозапад, по Черноморието - от североизток. Облачността ще е променлива и превалявания ще има главно в източните райони.