Заплашват туркинята от Playboy

Ислямисти заплашват с наказание Сила Сахин, първата мюсюлманка, която се снима в Playboy. Майка й отказва да разговаря с нея.

Заплашват туркинята от Playboy
Животът на 25 годишната турска актриса Сила Сахин, първата мюсюлманка, която се снима в Playboy е в опасност.

По оценка на Федералната служба за разузнаване на Германия и неправителствената Jihad Watch, Сила е провокирала радикалните ислямистки кръгове с постъпката си.

След появата на майския брой на списанието  в ислямистки форуми активно се обсъжда как трябва да бъде наказана немската туркиня, опозорила честта на мюсюлманската жена, пише британският The Sun.

Сила Сахин в момента е в неизвестност.

Нейният агент е съобщил пред журналист от вестника, че още преди излизането на Playboy с нейните снимки, тя е имала планирани снимки в  Шри Ланка.

Медиите обаче, позовавайки се на предупреждението на немските специални служби смятат, че тя най-вероятно е под охрана, докато се изясни развитието на ситуацията.

Публикацията на откровените снимки предизвика гневни реакции на защитниците на исляма в целия свят.

Анкета на немска телевизия показала, че мнозинството от мюсюлманите в Берлин заявяват открито, че "ако такова нещо направи моята дъщеря бих я убил".

На ислямистските форуми наричат Сила Сахин "к...а", "продажна проститутка", "западна п...а" и т.п.

Исламската общонст в Германия призова за бойкот на актрисата.

Родителите на Сила, които живеят в Берлин, също заявили, че изпаднали в ужас, когато научили, че дъщеря им се е снимала гола в  Playboy.

Майката на актрисата е прекратила отношения с нея и отказва да разговаря с дъщеря си.

Нейният приятел Йорн Шленвойт обаче продължава да защитава Сила. Според него 12-те страници с еротичната фотосесия на Playboy са едни от най-добрите, които някога е публикувало списанието.