Времето в събота

НИМХ: През следващото денонощие времето ще се задържи предимно облачно, валежи от дъжд ще има главно Западна България

Времето в събота

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, малко по-високо от средното за месеца. През следващото денонощие времето над страната ще се задържи предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни в западната половина от страната, а над източните райони ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа слаб, в Източна България временно умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 17° в Северозападна България до около 26° в източните райони, в София 17-18°. Такава е прогнозата за времето, съобщи Агенция "Фокус".



Над Черноморието облачността ще се разкъса и временно намалее, но на места преди обяд не е изключено да превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури 24-26°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа умерен до силен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 14°, на 2000 метра – около 10°.

В неделя валежите навсякъде ще спрат. Облачността ще се разкъса и намалее, над много райони до слънчево. В Източна България ще духа слаб до умерен предимно северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Сутринта ще е хладно, но дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 22° и 27°. В началото на новата седмица ще се установи предимно слънчево и по-сухо време. Ще се затопли и максималните температури във вторник ще са между 25° и 30°.