Добруджа отива на поправителен в Гълъбово

Трима пропускат мача с Ботев. Кристиян Димитров е наказан, а Тодор Колев и Николай Илиев са контузени.

Добруджа отива на поправителен в Гълъбово

В мач от 5 кръг на Б група в събота, 22 август, от 18.00 часа Добруджа гостува на Ботев в Гълъбово. Отборът от Добрич е девети с 4 точки. Съперникът има 6 и е точно пред нашия тим.



Като поправителен изпит и като предизвикателство отборът да покаже друго лице определи предстоящия мач старши треньорът на Добруджа Димчо Ненов. Хубавото във футбола е, че всяка седмица предстои възможност за поправка - загубеното може да се навакса в следващите мачове, коментира наставникът. Добруджа загуби последните си два мача, като треньорът бе разочарован от поведението на играчите си в тях. Вярвам в отбора, футболистите на Добруджа имат качества, не са това техните възможности, заяви днес Димчо Ненов.

Гостуването на Ботев е вторият от трите мача, които капитанът Кристиян Димитров ще пропусне, заради наказание. В групата, която се отправя към Гълъбово, няма да попаднат Тодор Колев и Николай Илиев. Те са контузени, но добрата новина е, че се очаква травмите им да отшумят до домакинството на Локомотив (Горна Оряховица) след седмица.

Даниел Граматиков и Слави Сталев не играха срещу Поморие, заради вирусни заболявания, но през тази седмица и двамата тренират пълноценно и са готови за игра.

Липсата на желание и агресия от страна на футболистите на Добруджа при домакинската загуба от Поморие не се дължи на финансови проблеми, категоричен е Димчо Ненов. Премии за победа има и футболистите получиха такава за успеха над Нефтохимик, обясни треньорът. Всеки в отбора знае за какви пари е тук, приел е предложените му условия и получава всичко договорено в срок, всички финансови ангажименти към играчите са спазват, заяви Димчо Ненов.