Добрич почете паметта на Маестро Медникаров

С полагане на цветя на паметната плоча на Захари Медникаров, Добрич се поклони пред неговото дело по повод 4 години от кончината на Маестрото.

Добрич почете паметта на Маестро Медникаров

4 години от както ни напусна Захари Медникаров се навършват на 1 май.


 

Днес пред барелефа му на сградата на хор "Добруждански звуци" много добричлии запазиха минута мълчание в памет на Захари Медникаров, след което бяха поднесени цветя. Слово за големия диригент и педагог произнесе зам. кметът на Община Добрич Камелия Койчева.

 

Портрет на Маестро Медникаров дари на хора художника Николай Бебенов.

 

Захари Медникаров е роден на 7 януари 1924 година в Добрич. През 1952 г. става художествен ръководител на смесен хор Добруджански звуци. През 1961 г. Захари Медникаров създава детски хор, който участва в редица престижни конкурси за хоровото пеене и печели множество награди по цял свят. През 1995 г. той е избран за Почетен гражданин на Добрич. Захари Медникаров почива на 1 май 2007 г. в Добрич. На 30 октомври 2009 г. официално бе открит барелеф на Маестро Захари Медникаров на сградата на хор "Добруждански звуци".

 

Слово произнесе зам. кметът Камелия КойчеваСлово произнесе зам. кметът Камелия Койчева
 

Цветя бяха поднесени от много добричлииЦветя бяха поднесени от много добричлии 

 

Художникът Николай Бебенов дари на хора портрет на Захари МедникаровХудожникът Николай Бебенов дари на хора портрет на Захари Медникаров