Уникален за Балканите фестивал събира в Добрич артисти и спортисти от цяла Европа

Скейт, улични танци, баскетбол, музика и още много ще предложи фестивалът. Очакват се гости и участници от цяла България, Румъния, Македония, Русия, Германия, Испания, Италия, Португалия.

Уникален за Балканите фестивал събира в Добрич артисти и спортисти от цяла Европа

Първото издание на фестивала WUWEC (Wake Up Walls Еxtreme Connection) ще се проведе в продължание на седмица - от 7 септември (понеделник) до 13 септември (неделя). Всички събития до събота включително са на скейт парка в Добрич. Единствено закриването на фестивала ще бъде във Варна - на пристанището ще покажат своите умения графити майсторите.



Събитието е уникално не само за България, но въобще за Балканите. За първи път фестивал ще обедини десетки стилове на изкуството и спорта. Организатори са Спортен клуб PharSide, фондация Wake Up Walls и Община град Добрич. Спонсори са магазин за адреналин БАЗА - Добрич, Оргахим, AD Hold пътна сигнализация.


Всеки ден фестивалната програма ще започва в 12 часа и ще продължава до полунощ. Тя ще включва много арт работилници и семинари. Кино Икар - Добрич осигурява кино на открито. Красотата на уличния танц ще демонстрират NNS Crew. БАЗА отборът ще води скейт и лонгборд училище.


Благодарение на Баскетболен клуб Unstoppable - Добрич този спорт е широко застъпен в програмата на фестивала. Предвидени са турнир по стрийтбаскет, отворени за посещение тренировки и демонстрации - забивки, прескачане на мотори, далечна стрелба и др. в изпълнение както на Unstoppable, така и на професионални баскетболисти от клубове от НБЛ, които ще гостуват в Добрич със съдействието на федерацията.


В първите 3 дни световноизвестни артисти от Испания, Италия и Португалия ще изрисуват басейните на скейтпарка.


Стотици скейтъри, байкъри и кънкьори от цяла България и Европа ще се съберат в Добрич през фестивалната седмица. Сред тях са и членове на организацията по екстремни спортове XSA от Русия, които са доказани професионалисти и са световна класа в спорта. Двама байкъри, скейтър и кънкьор от Русия ще направят уникална демонстрация в парка в Добрич.


WUWEC ще предложи и ежедневна музикална програма, чиято кулминация ще настъпи с началото на уикенда. Петък вечер ще ни зареди с патриотично настроение, благодарение на концерта на MD Beddah и Проект "Зората", които изпълняват песни по текстове на българските класици и на DJ Skill, който ще бъде подкрепен на сцената от гайда и кавал на живо. Събота е предвидена за хип-хоп звездите Gerata и MD Beddah, най-добрия реге изпълнител на Източна Европа Jahmmi Youth и бийтбокс шампиона на България - добричлията Killa Bee.


Всичко най-интересно по време на фестивала ще бъде заснето от Raw Media, а документалният им филм ще обиколи кината в страната.

След фестивала, гостите от чужбина ще останат още седмица в България и заедно с домакините на фестивала ще посетят най-красивите кътчета на родината ни.

Още информация за участниците може да намерите на фейсбук профила на събитието (ТУК).