ДСБ пита за работещите пенсионери в общината

18 нови членски карти ще връчи ДСБ до края на месеца на свои нови членове в град Добрич. Това съобщи общинският председател на Демократи за силна България Антония Кирова. 170 човека са членове на партията в Добрич, а още толкова са симпатизантите към момента. Освен прием на нови членове, на предстоящото общинско събрание ще бъдат представени изводите от Седмото Национално събрание на Демократи за силна България, проведено преди дни в София.

Ръководствата на ДСБ и СДС в града ще проведат скоро среща, на която ще бъдат обсъдени съвместни действия. Антония Кирова съобщи, че първото от тях ще е внасяне на питане в общинския съвет защо пенсионирани служители на Община Добрич – Борис Спасов, Кольо Александров и дрги, продължават да работят там. ДСБ – Добрич вече веднъж е поставило този въпрос пред общината, но отговорът според партията е незадоволителен и се налага ново питане. Според общинския лидер на Демократи за силна България работата на въпросните служители е по-подходяща за млади хора.

На днешната пресконференция Антония Кирова припомни основните решения, взети от Седмото Национално събрание на Демократи за силна България, а именно, че ДСБ не могат да бъдат повече гарант на управлението на ГЕРБ, защото това е отговорност за реформаторска политика, която липсва. Кирова поясни, че на местно ниво в Добрич тя като общински съветник ще подкрепя разумните решения на мнозинството, които са в полза на града ни.

На националното събрание е взето решение за ранно издигане на кандидати и определяне на процедури за постигане на единни кандидати на Синята Коалиция както за президентските, така и за местните избори. Конкретен срок за определяне на кандидатите за кмет и общински съветници не е поставен, уточни Кирова. Сред основните параметри на подготовката за изборите на ДСБ е: Самостоятелно явяване на Синята коалиция на предстоящите президентски и местни избори в единен формат с основен противник БСП и сателитите й, и като реформаторска алтернатива на ГЕРБ.