Ало измамниците задобряват в сценарий и изпълнение

Добричлийка даде 2000 лева на мним доктор, във Варна пък измамиха баба, че синът й пострадал при пожар в Балчик

Ало измамниците задобряват в сценарий и изпълнение

На 6 август, около 15 часа, се тъжи 77-годишна жена от град Добрич. Тя съобщава, че около 14:30 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият доктор заявява на възрастната жена, че неин близък е пострадал и за лечението е необходима сумата от 11 000 лева. Около 14:50 часа жената предава 2 000 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство от Първо РУ МВР Добрич.

Вчера, между 11:30 и 12 часа, в разговор по домашен телефон, неизвестно лице е въвело в заблуждение 72-годишна жена от кв. Виница във Варна. Представяйки се за майор Костов, непознатият й съобщава, че синът й е тежко пострадал при пожар в Балчик и я насочва да се обади на тел. 112, за повече подробности, и за да я свържат с военна болница. Възрастната жена се е опитала да набере спешен телефон 112, но линията отсреща не е била затворена, при което мним оператор потвърждава информацията за инцидента и я свързва с друг мъж, който се представя за д-р Бошнаков от военна болница.  Той й обяснява, че състоянието на сина й е много тежко и ще се наложи ампутация на краката. Възрастната жена попитала уведомена ли е снаха й, при което мнимият доктор обяснил, че тя е вече в болницата и заедно със дъщеря й са давали кръв. Слушалката е поета от жена, която в плачейки силно обяснявала на потърпевшата колко зле е брат й. „Д-р Бошнаков“ обяснил, че се налага спешна операция, за която са нужни 15 000 лв. за скъпоструващи планки, като на домашния й адрес ще изпратят служител от здравната каса, на който да предаде парите. Около 14 ч., пред входната врата на дома си, възрастната жена предава на непознато лице 5100 лв. Сигналът за случая е подаден днес, съобщават от полицията.



5 са случаите на измамени в морската столица вчера и днес, като в единия от тях 84-годишна жена дава 18 800 лева на наглеците.