Балони с детски мечти полетяха от библиотеката

За децата от Летен детски клуб „Играй и учи“ при Регионална библиотека „Дора Габе“, Център за кариерно ориентиране - Добрич организира развлекателни и поучителни занимания.

Балони с детски мечти полетяха от библиотеката

С помощта на забавни игри кариерните консултанти обогатиха знанията на децата за света на професиите. Всеки участник в клуба имаше възможност да се включи в игрите и да се изяви.




В играта „Актьори“ децата влизаха в роли на хора, упражняващи различни професии. Чрез жестове, мимики и движения те представиха определени професии пред своите приятели, а публиката с ентусиазъм ги разпознаваше.

 

Подреждането на пъзели е любимо занимание за всички и участниците с любопитство подредиха пъзелите, за да видят коя професия ще се получи на картината. А от разбъркани буквички, те образуваха думи – названия на професии и разказваха какво знаят за тях.


В края на заниманията децата надуха балони на желанията. Те споделиха с кариерните консултанти какви искат да станат, когато пораснат. Написаха и изрисуваха своите мечти на балоните и ги пуснаха да полетят, за да се сбъднат.