Добре дошли, шампиони!

Тримата спортисти от Добрич, участвали с огромен успех на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс за атлети с интелектуални затруднения, се завърнаха от Лос Анжелис и днес бяха посрещнати по шампионски от своите приятели от Дневен център за възрастни с увреждания.

Добре дошли, шампиони!




Елица Димитрова и Радослав Радев са потребители на услугите, които Дневен център за възрастни с увреждания предлага, а Мирослав Енчев е работил в него по проект.


Гост на тържеството бе заместник-кметът на Добрич Камелия Койчева, която поздрави новите спортни герои на нашия град за отличното представяне. Тя прочете поздравителн адрес от кмета Детелина Николова.

Припомняме, че Мирослав Енчев спечели златния медал в голфа, а в същия спорт Елица Димитрова стана четвърта. Радослав Радев пък донесе 3 медала на България във вдигането на тежести. Добричлията спечели сребро на клякания и две трети места - на вдигане от лежанка и на силов трибой. Той се класира четвърти в дисциплината мъртва тяга.

Миро сподели, че дължи успеха си на своя треньор по голф Стоян Денев от Лайтхаус и му благодари за подкрепата. Шампионът разкри, че голфът много му допада и възнамерява да продължи да тренира този спорт, за да участва и в бъдеще на световни и олимпийски игри. Целта на Миро е да бъде българския Тайгър Уудс.


Майсторските му удари в Лос Анжелис впечалтиха всички зрители и той си спечели много фенове и фенки, включително и настоящата Мис САЩ, която бе гост на игрите. Красавицата се запозна с Миро и двамата си направиха снимка за спомен.


Елица заяви, че е щастлива от четвъртото си място, но е отишла в САЩ с амбицията да спечели златен медал. Тя изрази желание да смени голфа с друг спорт - конна езда.

Радо разкри, че не е очаквал да спечели цели 3 медала на игрите. Въпреки че участва на вдигане на тежести, той също е близо до голфа и работи на игрището на Лайтхаус. Любимият му спорт обаче е футболът и Радо е познат на всички на стадион "Дружба" като голям фен на Добруджа.