Голмайсторът на Добруджа под въпрос за домакинството на Нафтата

Костадин Ничев е получил травма в коляното при сблъсък по време на тренировка.

Голмайсторът на Добруджа под въпрос за домакинството на Нафтата

Първото ни домакинство за сезона е срещу много сериозен съперник, който има амбиции да атакува А група, отбеляза старши треньорът на Добруджа Димчо Ненов. В събота, 1 август, от 18.00 часа жълто-зелените приемат Нефтохимик в мач от 2 кръг на Б група. На старта на кампанията бургазлии победиха Локомотив (Мездра) с 2:1, а Добруджа си тръгна с точка от гостуването на Литекс 2.



Изгледахме запис от мача в Ловеч, анализирихме нашите грешки и се надявам да сме ги изчистили и да не ги допуснем отново в събота, очаквам да стоим по-добре в предстоящия мач и да търсим позитивен резултат, заяви Димчо Ненов.

Двама футболисти на Добруджа са под въпрос за двубоя срещу Нефтохимик, заради контузии. Халфът Галин Димов не тренира през тази седмица и най-вероятно няма да започне в стартовия състав. Утре ще се преценява дали състоянието му позволява да бъде включен в групата за мача и евентуално да се разчита на него като смяна. На вчерашната тренировка преквалифицирания в нападател Костадин Ничев е получил травма в коляното. Очаква се болката да отшуми до мача и той отново да води жълто-зелената атака. Припомняме, че Костадин Ничев отбеляза 6 гола в шестте летни контроли на Добруджа и се разписа при 1:1 срещу Литекс 2 в първия кръг на шампионата.

Старши треньорът на Добруджа Димчо Ненов смята, че през този сезон нивото на Б група ще бъде много по-високо спрямо изминалия. Причината е, че А група е само от 10 отбора и много футболисти с опит от майсторската група са преминали във второто ниво на родния футбол.