Телефонен тероризъм: Ало измамниците - все по-дръзки в наглостта си

87-годишна добричлийка трикратно е атакувана по телефона в рамките на два часа, докато се предаде

Телефонен тероризъм: Ало измамниците - все по-дръзки в наглостта си

На 27 юли, около 21:05 часа, се тъжи 87-годишна жена от град Добрич. Около 17:30 часа е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представящ се за служител на пожарната. Мнимият огнеборец заявява на възрастната жена, че синът й е пострадал при инцидент с газова бутилка и за лечението са необходими пари.



Малко по-късно жената получава второ обаждане от мъж, представящ се за служител на полицията, който отново съобщава за инцидент с газова бутилка, при който е пострадал синът й. При двете телефонни обаждания възрастната жена, заявява че има грешка и прекратява разговора.

Около 19:30 часа обаче, жената получава трето обаждане от непознат мъж, представящ се за лекар. Мнимият доктор заявява на жената, че синът й е пострадал и за операцията са нужни 15 000 лева. Около 20 часа, пред жилището си по ул. „Дунав” в град Добрич, жената предава 6 000 лева на непознат мъж. Малко по-късно, след като се свързва със сина си, установява, че е станала жертва на телефонна измама. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.