Добричкият бизнес протестира символично

Срещу повишаването на цената на тока от 1-ви август се обявиха от регионалната структура на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ) в нарочна декларация.

Добричкият бизнес протестира символично

Тя е подписана от Албена Ад, Добруджански хляб, Елпром, ЕОС, Господинов и синове, Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите, Камарата на строителите, на мебелната промишленост. Процесът е динамичен и все повече  хора подкрепят протестната декларация, съобщи Мария Кирилова – председател на УС на КРИБ – Добрич.



Днес предприятията, които се включват в националния протест, ще обозначат това със стикери. В Добрич няма да има шествия и спиране на производството, но Регионалната структура на КРИБ категорично се противопоставя на предложеното от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) шоково увеличение на добавката „задължение към обществото“ в цената на тока.

Крайната цена ще стане непоносимо висока – българският бизнес не може да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките, се казва в декларацията. „Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд… Не приемаме предложените нови цени за „задължения към обществото“, защото те ще доведат до загуби за българското общество!“, се казва още в декларацията на КРИБ – Добрич.