Времето в неделя

НИМХ: Утре ще бъде предимно слънчево и горещо с максимални температури между 33° и 38°, на места и до 40°

Времето в неделя

Утре ще бъде предимно слънчево и горещо с максимални температури между 33° и 38°, на места и до 40°, съобщи Агенция „Фокус”, позовавайки се на дежурния синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).



Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца. В следобедните часове над западните райони ще се развива купеста облачност, но само на отделни места там краткотрайно ще превали. Ще подухва слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°, но на места в равнините ще достигнат и до 40°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб бризов вятър. Ще е по-горещо с максимални температури между 29° и 34°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове над масивите от Западна България ще се развива купеста, на отделни места и купесто-дъждовна с краткотрайни превалявания. Ще духа слаб, по върховете и умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, а на 2000 метра – около 20°.

И през първата половина от следващата седмица времето ще бъде слънчево и горещо. В следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност, без валежи. Температурите ще се повишат с още 2-3 градуса.