4 кражби станаха в областта, задържаха един от извършителите

През изтеклото денонощие на територията на добричка област са регистрирани 4 кражби

4 кражби станаха в областта, задържаха един от извършителите

Най-крупната е станала от незаключена къща в Сенокос, вчера между 19 и 20 часа. По данни на 89-годишната стопанка са задигнати 4500 лева. По случая е образувано досъдебно производство от РУ Балчик.



Около18:30 часа, в РУ Каварна е получено съобщение за кражба от частен дом в Българево. Установено е, че за времето от 22 юни до 21 юли, неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна врата на строеж към къщата, от който са откраднати ъглошлайф, инструменти и битови вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

В ранната утрин на вчерашния ден, в РУ Албена е получено съобщение за извършена кражба на 65 метра кабел и оборудване, от помпена станция на ВиК ЕООД Добрич в Кранево. По данни на управителя на водното дружество Петър Калчев, щетите са за около 400 лв. Образувано е досъдебно производство.

В 16:30 ч., в РУ Генерал Тошево се тъжи П.Х. (64 г.), за това че неизвестно лице е извършило кражба на авто CD-плейър от личния му лек автомобил, паркиран в двор, в село Росен. След издирване, служители на РУ Генерал Тошево са установили, че крадецът е Р.Р. (20 г.) от същото село. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а плейърът е върнат.