Добруджа - сред поставените в евротурнирите

ХК Добруджа е единственият български отбор от всички колективни спортове и при двата пола, който участва без прекъсване през последните 10 години в евротурнирите. Жребият за Чалъндж къп ще бъде изтеглен на 21 юли в централата на Европейската хандбална федерация във Виена.

Добруджа - сред поставените в евротурнирите

В турнира ще участват 42 отбора. 22 от тях, сред които е и ХК Добруджа, пропускат първия кръг. Жребият за първите два етапа ще бъде изтеглен следващия вторник. Заради високия си клубен коефицент Добруджа не само започва участието си от втория кръг, но в него е сред поставените отбори. Това означава, че възмжни съперници на жълто-зелените са десетте победители от началния етап на Чалъндж къп. Останалите в урната на непоставените ще бъдат ХК Лондон, Пролет (Македония), Челик (Босна и Херцеговина), Дукла (Прага), Аалсмеер (Холандия) и молдовският Олимпус. 1/16-финалите в Чалъндж къп ще се играят на 21-22 и 28-29 ноември.



Припомняме, че за 11-та поредна година Хандбален клуб Добруджа ще представя Добрич и България на международната сцена. Отборът от Добрич неизменно участва в евротурнирите от 2005 година. Именно в Чалъндж къп Добруджа записа най-успешната си кампания в Европа - през сезон 2008/2009 година пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия) и жълто-зелените достигнаха до 1/8-финал.