Националният дворец на децата мами балчишки малгучани

Вокалните формации при НЧ „Паисий Хилендарски-1870“ -Балчик спечелиха 4 грамоти от Международния детски фестивал „Млади таланти“, организиран от Националния дворец на децата – София през април.

Националният дворец на децата мами балчишки малгучани

Грамотите за отлично представяне са придружени от покани-ваучери за участие в Програмата за творчески ваканции „Хайде да творим заедно!“. Те са връчени лично от директора на НДД Татяна Досева, съобщават в отворено писмо от балчишкото читалище.



Два месеца по-късно се оказва, че децата са измамени, защото място за тях в творческата програма няма. В рамките на предварително определения срок до края на май, информация за програмата не постъпва. Ръководителите на формациите безуспешно се опитват да получат такава и едва на 10-ти юли, от служител в двореца, е получена информация, че датите за творческите ваканции са ясни, местата за провеждане също, но групите са запълнени и няма места! Препоръчано е следното: „Места няма, но Вие все пак изпратете един имейл, ако някой се откаже“.

Днес ръководители и родители на деца от вокалните формации питат:
-    Кой и по какъв критерий е подбрал групите деца, за които места за „Творчески ваканции“ - има?
-    Кога се е случил този подбор, при условие, че според същия служител информация за провеждането на „Творческите ваканции“ има едва от 9 юли 2015 г.?
-    Каква е причината 19-те деца от Вокалните формации при НЧ „Паисий Хилендарски-1870“, гр. Балчик да не бъдат включени в програмата?
-    Служител от НДД или лично Вие, Г-жо Директор, която сте били свидетел на усмивките на децата и сте получили техните аплодисменти, ще им обясните, че наградата е била присъдена, но няма да бъде получена?
Задаваме си и още въпроси, но се надяваме, че е допусната грешка и в най-кратки срокове ще бъдем уведомени за реализацията на програмата и участието на децата от Балчик в нея.

Писмото е подписано от екипа на читалището и родители. То е изпратено до директора на НДД и до министъра на образованието.