Лесничеите апелират да се спазват противопожарните правила

Във връзка с обявения до 30.10.2015г. пожароопасен сезон в горите от областните управители на Варна, Добрич, Търговище и Шумен и във връзка със зачестилите, през последните горещи дни, случаи на пожари в близост до горския фонд, Североизточно държавно предприятие - Шумен апелира към гражданите да спазват някои основни противопожарни изисквания.

Лесничеите апелират да се спазват противопожарните правила

От предприятието, под чиято егида са добричките горски стопанства, настояват да не се пали окрит огън и да не се извършват огневи работи на разстояния по – малко от 100 м. от границите на горските територии; да не се пали огън в горските територии, освен ако не са на определените за целта зони от Държавните горски и ловни стопанства и да не се напуска мястото без огънят да бъде изгасен; изхвърлянето на отпадъци трябва да става само на определените места; физическите лица, преминаващи или пребиваващи в горските територии, е задължително да спазват правилата за пожарна безопасност в тях.



Североизточно държавно предприятие - Шумен препоръчва да се спазват Наредбите за пожарна и аварийна безопасност в горите и изразява увереност, че гражданите ще изпълняват своите задължения и ще бъдат внимателни.