Тошко Петков е кандидатът на БСП за кмет на община Добричка

Изборът беше труден и оспорван в продължила близо 7 часа конференция на социалистите днес

Тошко Петков е кандидатът на БСП за кмет на община Добричка

Кметът Петко Петков оспорва предложената листа за кандидати за общински съветници, тъй като някои населени места нямат представителство в нея, а други са с по двама кандидати. В последната си дума делегатите на конференцията гласуваха  ан блок с 50 % плюс един гласове предложената от партийния съвет листа, в която има и представители от гражданската квота. Окончателното подреждане в нея ще стане в края на август.



Номинациите за кмет също отприщиха страстите. Издигнати от партийните организации бяха Генади Ганчев - бивш зам.-председател на партията, Надежда Василева - настоящ председател на партийната организация в община Добричка, Петко Игнатов - заемал поста кмет на село Свобода в предишен мандат и Тошко Петков - бивш зам.-кмет в община Добричка и бивш секретар. В двубой на балотажа бяха кандидатурите на Надежда Василева и Тошко Петков.

С разлика от 5 гласа спечели Тошко Петков, за когото в препирните бе припомнено, че подаде през 2013 г. оставка и напусна, заради обвинения за тежки финансови нарушения. Тогава Петко Петков с готовност прие оставката на заместника си, но днес именно Тошко Петков бе кандидатурата, подкрепяна от него. Петко Петков също трябва да носи отговорност за предизборната кампания, смята председателят на Областния съвет на БСП в Добрич Росен Карадимов.