4 приза за Студио "Сарандев", пианистът Димитър Минков - също с награда от фестивала Трикси

Талантливите изпълнители на Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Общински младежки център „Захари Стоянов” - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова взеха участие в осмото издание на Международния фестивал на изкуствата „Трикси” 2015, който се проведе през изминалата седмица в КК „Албена”.

4 приза за Студио "Сарандев", пианистът Димитър Минков - също с награда от фестивала Трикси

В категория „Поп, рок, джаз вокал” се конкурираха силни изпълнители от Русия, Украйна, Румъния, САЩ, Португалия и България. Авторитетно шестчленно международно жури, председателствано от проф. д-р Пламен Арабов, бе натоварено с нелеката задача да оценява изпълненията на младите певци. Студио „Сарандев” отново се представи отлично, като грабна четири лауреатски звания: Лауреат ІІ степен за Росен Петров във втора възрастова група, Лауреат ІІІ степен за Стефани Маринова в трета възрастова група, Лауреат ІІ степен за Симона Методиева и Лауреат ІІІ степен за Жана Стефанова в четвърта възрастова група. Престижните отличия бяха връчени на тържествен галаконцерт снощи. Певците на Студио „Сарандев” получиха и специална покана от Директора на фестивала Емил Струнджев за участие в конкурс в Берлин, Германия, който ще се проведе през ноември.


Във връзка с многобройните престижни отличия на Студио „Сарандев” през тази година, сред които девет първи награди, в Младежки център на 26-ти юни е получен поздравителен адрес за Елена Каребельова и талантливите й възпитаници от кмета на Община град Добрич Детелина Николова. Те благодарят за оказаното внимание, като се надяват, че и за в бъдеще ще представят така успешно Младежки център и град Добрич.

Младежки център - Добрич може да се похвали и с още едно лауреатско звание от Международния фестивал „Трикси” 2015 в Албена - Лауреат ІІІ степен за малкия пианист Димитър Минков от Школата по пиано с ръководител Детелина Захариева, който се състезава в номинация „Класика - инструменталисти” във втора възрастова група. Това е поредното отличие за талантливия пианист през тази календарна година.