Хвърлячите от Добрич мачкат и при батковците

Шампионите за юношите младша възраст постигнаха големи успехи и при старшата.

Хвърлячите от Добрич мачкат и при батковците

Държавното първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст се провежда вчера и днес на базата на НСА в София.




2 титли и общо 4 медала спечелиха хвърлячите на СКЛА "Добруджа" - Добрич. Те бяха крайно мотивирани да се докажат пред своя треньор Галин Костадинов и да го зарадват с добри резултати. От септември миналата година той работи в Дубай, но сега е в България и придружи в София талантливите атлети, които именно той откри и създаде за големия спорт. Класиранията и постигнатите резултати на хвърлячите от Добрич са огромен успех, защото те се пребориха със състезатели с 1-2 години по-големи от тях.

Никола Михов отново доказа, че е номер 1 в страната в дисциплината мятане на чук. След репубиканските титли на зимното първенство по хвърляния през февруари и на държавния шамионат за юноши младша възраст през май, той спечели златния медал и при по-големите от него състезатели. Никола Михов се класира първи с личен резултат - 60.59 метра.


Георги Димов - второ място

Личен рекорд постигна и Георги Димов - на диск. С 45.25 метра той завоюва сребърен медал в коронната си дисциплина. Припомняме, че Георги Димов спечели двете републикански титли на диск при юношите младша възраст през тази година.

Абсолютната хегемония на гюлетласкачите на СКЛА "Добруджа" продължи и на първенството в столицата. Трета републиканска титла за годината спечели Михаил Михалев. След двете първи места при юношите младша възраст, той стана шампион и при старшата. Михаил Михалев спечели златото с личен рекорд - 16.58 м. Втори се класира неговият съотборник Николай Петров, който наскоро претърпя операция, но се завърна с победа над по-големи от него хвърлячи. Близо до призовите места в тази дисциплина бе и Георги Димов, който в крайна сметка завърши пети на тласкане на гюле.


Михаил Михалев и Николай Петров

Много добре се представиха и другите двама хвърлячи от Добрич, които участваха на шампионата в София. Никола Панталеймонов и Гергана Миленова влязоха във финалната осмица на чук, съответно при юношите и девойките старша възраст.