Липсата на средства поставя под въпрос участието на Добруджа в Европа

Безпаричието може да остави Добрич и без отбор в мъжката А хандбална група.

Липсата на средства поставя под въпрос участието на Добруджа в Европа

Дни преди крайния срок хандбален клуб Добруджа все още не е заявил участие в евротурнирите. С третото място в А група отборът от Добрич заслужи правото да играе в Чалъндж къп. Заради празна каса обаче, една десетгодишна традиция е на път да бъде прекъсната. Хандбален клуб Добруджа неизменно се представя на международната сцена от 2005 година. Именно в Чалъндж къп отборът от Добрич записа най-успешната си кампания в Европа - през сезон 2008/2009 година пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия) и жълто-зелените достигнаха до 1/8-финал.



Надявам се бизнесът в града да ни подкрепи в този важен момент, за да имаме възможността отново да защитаваме честта на Добрич и България в Европа, сподели президентът на ХК Добруджа Георги Андреев.

Той работи активно по осигуряването на бюджета на отбора за следващия сезон, защото под въпрос е не само участието в евротурнирите, но и в А група. След 16 поредни години в елита, 2 титли, 4 втори места и 2 пъти бронзовите медали, Добруджа стана най-успелият мъжки хандбален отбор в България през новия век. Ако не бъдат подсигурени нужните са един колективен спорт финанси, може да се стигне до вариант участие в Б група, където разходите са в пъти по-малки. При всички случаи обаче школата, която е една от най-добрите в страната, ще продължи да работи с пълна сила и да развива уменията на талантливите млади хандбалисти на Добрич.