Много силен сезон за "Unstoppable" - Добрич в баскетболната лига "Черно море"

Тимът от Добрич заслужи наградата за феър плей в първенството за коректната си игра през целия сезон и за любовта към играта.

Много силен сезон за "Unstoppable" - Добрич в баскетболната лига "Черно море"

Приключи четвъртото издание на басктеболната аматьорска лига "Черно море". След два полусезона - есен и пролет, и оспорвани плейофни битки в зала "Христо Борисов" във Варна бе оформено крайното класиране в турнира, в който участваха 9 отбора - от Варна, Добрич, Генерал Тошево и Търговище. Макар и аматьорска, лигата е на много високо ниво и в нея участват талантливи играчи и дори състезатели от А група.



"Unstoppable" - Добрич се представи много силно и завърши на четвърто място, но бе много близо и до класиране на финала. Тимът с треньор Кирил Киров заслужи специалната награда на организаторите - приза за феър плей.

Шампион на БАЛ "Черно море" отново стана Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", в чийто състав са добричлията Симеон Савов - избран за най-полезен състезател в лигата (MVP) и един от най-големите таланти на добричкия баскетбол Иван Ганчев.

Наред с мъжки отбор в тази лига, "Unstoppable" - Добрич има и детско-юношески формации. От есента клубът има официална регистрация и е вторият представител на града ни в този спорт, участвайки в първенствата на Българска Федерация по Баскетбол при децата до 10, 12 и 14 години. Треньори в школата са Кирил Киров, Милен Желев и Адриана Георгиева, а заниманията се провеждат в училище "Стефан Караджа". Тренировките продължават и през ваканцията. Децата на възраст от 8 до 14 години, желаещи да се включат в летния подготвителен период на "Unstoppable", могат да се запишат и да получат допълнителна информация на телефон: 0886 555 644.