Времето в четвъртък

НИМХ: Утре ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра, максималните температури ще са между 25° и 30°

Времето в четвъртък

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца. През нощта все още на места ще има превалявания от дъжд с гръмотевици. Разкъсване на облачността ще има преди обяд, но в следобедните часове отново ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. Това съобщи Агенция „Фокус”. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°.



По Черноморието ще е предимно слънчево с временно увеличение на облачността. На отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 23° и 25°. Температура на морската вода 20°-22°. Вълнение на морето 1-2 бала, но следобед постепенно ще се увеличи.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 14°. През следващите дни ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места слабо и за кратко ще превали. В Източна България ще духа слаб югоизточен вятър. Температурите ще се повишават и в неделя в повечето райони максималните ще са между 30° и 35°.