Времето във вторник

През нощта ще е ясно и почти тихо. През деня, времето ще е слънчево с временни увеличения на облачността.

Времето във вторник

Ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, съобщи Агенция „Фокус”, позовавайки се на дежурния синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).



Над Черноморието, времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 22°-25°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

В средата на седмицата вятърът ще е от изток-североизток и температурите ще са още малко по-високи - преобладаващите максимални ще са между 26° и 31°. В сряда по-значителни увеличения на облачността ще има в източната половина от страната и в планините, на места там и ще превали слабо и за кратко. В четвъртък и петък ще стане по-неустойчиво. Ще има и слънчеви часове, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На повече места ще има краткотрайни валежи, придружени и от гръмотевици. В Източна България вятърът ще се усили.