Добруджа се хвърля да отстранява врачанския Ботев

В събота от 13.30 часа Добруджа приема Ботев (Враца) в 1/16-финал за Купата на България. Победителят ще се реши в един мач на стадион Дружба. Именно домакинското предимство дава големи надежди в лагера на Добруджа за продължаване напред.

Нямаме поставена цел за купата, всеки мач, който играем там е бонус за нас, ще се радвам ако постигнем 2-3 победи в турнира, заяви за www.dobrichonline.com старши треньорът на Добруджа Диян Божилов. Фактът, че Ботев е лидер в Западната Б група, красноречиво говори за високата класа на съперника, но щом мачът е в Добрич сме длъжни да търсим победата, допълни наставникът. Допълнителен стимул пред отбора е, че ако в следващия кръг срещне тим от А група, мачът отново ще е на стадион Дружба и тогава жълто-зелените ще играят пред пълни трибуни.

Сблъсъка с врачани пропускат контузените Славомир Илиев и Недко Ангелов. Филип Флоров отново няма да бъде включен в групата за мача. Наказан за тази среща заради натрупани жълти картони е Явор Колев.

Основен реализатор в отбора на Ботев е бившият футболист на Добруджа Ивайло Данчев, който след престоя си при жълто-зелените са завърне в родния си град Враца и помогна много на Ботев да се завърне в Б група, а сега и тимът му да е основен претендент на Запад за А група.