"Алиса в страната на чудесата" - дебютният спектакъл на Детски музикален театър "Дея"

Може да гледате премиерата на мюзикъла на 3 юни, сряда, от 18.00 часа, в голямата зала на Драматичен театър "Йордан Йовков" - Добрич. На сцената ще излязат 25 деца на възраст от 6 до 16 години.

"Алиса в страната на чудесата" - дебютният спектакъл на Детски музикален театър "Дея"




Мюзикълът "Алиса в страната на чудесата" е първият спектакъл на Детски музикален театър "Дея". Предпремиерата му ще бъде специално за деца от детски градини на 2 юни в ДКТ "Дора Габе". На следващия ден - 3 юни (сряда), от 18.00 часа, в ДТ "Йордан Йовков" ще бъде и голямата премиера на спектакъла, на която са поканени всички желаещи.


В "Алиса в страната на чудесата" участват 25 талантливи деца на Добрич, на възраст от 6 до 16 години, които ще впечатлят публиката със своите музикални, танцови и актьорски умения. Те репетират постановката от началото на годината.

Режисьор, хореограф и сценарист на спектакъла е Лана Анцаридзе. Тя е от Беларус, завършила е Театрална академия в Минск със специалност Актриса в музикален театър, вече има опит с детски трупи в родината си, който ще предаде и в Добрич - в основания от нея Детски музикален театър "Дея".

"Алиса в страната на чудесата" ще се хареса както от малките, така и от вече порасналите зрители. Любимата на няколко поколения приказна история за приключенията на палавото момиче е представена чрез световноизвестни поп песни с български текст, написан от Адриана Вълчанова - учител по български език и литература. Тя е адаптирала музиката на хитовете "Blank Space" на Тейлър Суифт, "The Lady Song" на Бруно Марс, "The Sweet Escape" на Гуен Стефани и много други любими песни към сюжета на историята за Алиса в страната на чудесата.


Декоратор и дизайнер на костюмите е архитект Надежда Пампорова. Костюмите са дело на Димитрина Петкова, а аранжировката и записът на песните - на Петър Петров.

За предварително закупуване на билет за премиерата на мюзикъла може да се свържете с Лана Анцаридзе на тел. 0877 969020.

Билети ще се продават и напосредствено преди представлението в Драматичен театър "Йордан Йовков" в сряда. Цената е 5 лв.