Балчик спечели голямото дерби срещу Каварна

Черноморец победи Калиакра в пряк спор за второто място в Североизточната В група, което след края на сезона може да означава промоция за професионалния футбол.

Балчик спечели голямото дерби срещу Каварна

Черноморец (Балчик) записа 16-та поредна победа в първенството. Отборът, воден от Георги Иванов - Геша, спечели голямото регионално дерби срещу Калиакра. Балчиклии се наложиха с 2:0 насред Каварна. На два пъти точен за гостите бе Беадир Беадиров - в 21 и 80 мин.



Мачът Калиакра - Черноморец винаги има огромен заряд, заради традиционната вражда на всички фронтове между Каварна и Балчик, но този път градусът на напрежението бе още по-голям, тъй като дербито бе пряк сблъсък за второто място в СИ В група. Преди срещата Черноморец бе втори с точка повече от третия Калиакра, а убедителен лидер е Дунав (Русе). След като спечелиха, балчиклии увеличиха аванса си на 4 точки два кръга преди края и вече очакват решението на БФС за формата на Б група и дали тя ще се допълни и с вторите от В групите.

Черноморец записа трета победа над Калиакра през този сезон. Отборът от Балчик спечели с 1:0 домакинството си през есента и отстрани с 3:2 регионалния си съперник в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига.