Българчета от 7 държави - на фолклорен събор в Каварна

В Каварна се провежда дванадесетият Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето 2015”. Организатори на събитието са Община Каварна и Продуцентска къща “Пирина” с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина.

Българчета от 7 държави - на фолклорен събор в Каварна



Тази година в събора участват българчета от Молдова, Украйна, Румъния, Сърбия /западни покрайнини/, Албания, Македония и от България. Участниците ще се надиграват и надпяват в двата дни на събора, а изпълненията им ще се оценяват от професионално жури с председател проф. Елена Огнянова - фолклорист и писател, и народната певица Таня Величкова.


Програмата за днес, събота, ще започне с молебен за здраве, благоденствие и мир за хората в Украйна и по целия свят. Молебена ще отслужи отец Василий в 10.00 часа. Денят ще продължи с изпълненията на участниците в събора. След конкурсната програма от 16.00 часа е предвидена среща с добруджанската народна певица Калинка Вълчева. От 19.30 ч. започва концертът на най-добрите участници от конкурсната програма със специалното участие на народните певци Гюнайдън Алиев и Калинка Вълчева.