Пуснаха на свобода бракониерски улов на калкан, попчета и каракуда

По време на проверки на добричките инспектори от ИАРА, са конфискувани и унищожени 700 метра мрежи и 18 винтера за незаконен риболов

Пуснаха на свобода бракониерски улов на калкан, попчета и каракуда

По сигнал на Гранична полиция, инспектори от ИАРА, отдел “Риболовен контрол” – Добрич, са извършили проверка в акваторията на Черно море в района на лодкостоянка Дуранкулак.

По време на проверката се установиха 6  хрилни мрежи всяка с дължина по 100 м. и размер на окото 400 мм. Уловът от 5 калкана е върнат във водата, съобщават от ИАРА. В района на крайбрежната зона между лодкостоянките Шабла и Крапец са установени и иззети 18 винтера в работно положение с улов от 8 кг. попчета, които са върнати във водата. Съставени са протоколи срещу неизвестен извършител, конфискуваните уреди са унищожени с протокол.



Инспекторите от Добрич са извършили проверка и на езеро Дуранкулак, при което са констатирали наличие на 6 хрилни мрежи с размер на окото 55 мм. и с обща дължина 600 м. в работно положение. Мрежите са унищожени, съставен е протокол срещу неизвестен извършител, уловът от 7 кг. сребриста каракуда е върнат във водата.