Футболистите на ФСГ "Васил Левски" - на финал на първенството на България

Огромен успех за добричкия спорт постигат икономистите! Днес те спечелиха втора победа на финалите и в неделя ще спорят за титлата.

Футболистите на ФСГ "Васил Левски" - на финал на първенството на България

Финалите на ученическото първенство на България по футбол, 11-12 клас, се провеждат през тази седмица на стадиона в Сандански.




Сред шестте участващи отбора е и Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" - град Добрич. Отборът, воден от преподавателя по физкултура в училището Емил Михайлов, стана общински и областен шампион, а след това се справи и с победителите в съседните зони, за да заслужи класирането си на финалите.

Там икономистите от Добрич продължават да печелят наред.

Вчера в първия си мач в групата ФСГ "Васил Левски" победи ПМГ "Академик Сергей Корольов" - Благоевград с 1:0 с гол юношата на Добруджа Симеон Митев.

Днес учениците от Добрич надиграха с 3:1 47-мо СОУ "Христо Г. Данов" - София. Точни за победителите бяха Кристиан Георгиев, Джем Сали и Симеон Митев.

Този успех гарантира на Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" първото място в групата и съответно класиране на финал.

Добричлии ще спорят за титлата по футбол за ученици в 11-12 клас в неделя от 18.00 часа срещу победителя в другата група - отбора от Бургас.

На снимката: съставът на ФСГ - Добрич, първи ред: Кольо Георгиев, Александър Стоянов, Жулиян Янков, Никола Николов, Христислав Господинов, Димо Колев, Петър Радев, втори ред: Стас Костадинов, Галин Петров, Веселин Петров, Борислав Антонов, Симеон Митев, Стефан Иванов, Мартин Михайлов, Кристиан Георгиев, Джем Сали, Ростислав Георгиев, Кристиан Красимиров.