Трима гюлетласкачи от Добрич ще участват на международния турнир в Русе

Състезанието в Русе е последна проверка за тримата мадалисти от републиканското първенство по хвърляне на гюле в зала (на снимката отляво на дясно - Николай Петров, Михаил Михалев и Георги Димов) преди държавния шампионат на открито - на 30 и 31 май в София.

Трима гюлетласкачи от Добрич ще участват на международния турнир в Русе

Международен турнир по лека атлетика "Младост" ще се проведе утре, 9 май, на градския стадион в Русе. Надпреварата включва по 7 дисциплини за юноши и девойки младша възраст. Ще участват атлети от България, Турция, Румъния и др.



Добрич ще има трима представители на хвърлянията. Трима състезатели на СКЛА Добруджа ще се борят за медалите в тласкането на гюле - Михаил Михалев, Николай Петров и Георги Димов, които са съответно първи, втори и трети от републиканското първенство за юноши младша възраст в тази дисциплина в зала "Добротица" в Добрич през февруари. Хвърлячите от Добрич са амбицирани през тази година да затвърдят хегемонията си в България, а също така да се класират и да постигнат международни успехи - на Балканиадата в Румъния и на Световното първенство в Колумбия.