Подобрен личен рекорд е целта на Радосвета Симеонова на европейското

Община град Добрич подпомогна финансово - с 1500 лева, подготовката и участието на лекоатлетката.

Подобрен личен рекорд е целта на Радосвета Симеонова на европейското


Кметът Детелина Николова прие днес Радосвета Симеонова, за да й пожелае успех на Европейската купа по спортно ходене. Лекоатлетката на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич ще се състезава на 20 км. при жените. Европейското първенство ще се проведе на 17 май в Мурсия, Испания. Радосвета ще загрее за европейското с националния шампионат по бягане на 10 000 метра в събота в Русе, а на 14-ти лети за Испания.

Като кмет на Добрич се гордея с успехите й, защото тя е от спортистите на Добрич, които прославят името на града и общината, заяви Детелина Николова.

Радосвета Симеонова е от Добрич, на 21 години, от 9 години се занимава с лека атлетика, винаги се е състезавала за СКЛА "Добруджа 99", нейни треньори са Николай Янков и Еманоела Радева. Носителка е на множество титли и медали при девойките младша и старша възраст, и при жените. Най-големият й успех в досегашната кариера е третото място на Балканското първенство по спортно ходене за жени на 20 км, което се проведе миналата година в Балчик. Участвала е на световни първенства за жени в същата дисциплина - Русия 2011 и Китай 2013. 6 пъти е ставала шампион на България на 20 км. спортно ходене за жени.

Радосвета се готви усилено за участието си на Европейската купа. Ежедневно тренира - по 20-25 км. Целта й е в Испания да подобри поне с минута личния си резултат, който е 1.49 ч.


Радосвета е изключително трудолюбиво и изпълнително момиче - никога не е казала "не искам" или "не мога", похвали я треньорът й Николай Янков. Възхитен съм, че тя отказа предложения на други клубове и продължава да защитава честта на Добрич и СКЛА "Добруджа 99", заяви той. Николай Янков благодари на кмета Детелина Николова за вниманието и подкрепата й, като отбеляза, че подобни срещи са много важни за спортистите.

Радосвета Симеонова е студентка трети курс в Шуменския университет, изучава "Приложна лингвистика с английски и немски език", първа специалност "Преводач" и втора - "Педагогика". Иска да работи като учител, като майка си. И за да съчетае образованието си със спорта, смята да стане преподавател по физкултура.