Четирима пияни шофьори заловиха в тервелско при спецакция

През почивните дни са установени четирима водачи, управлявали автомобили след употреба на алкохол – всички от община Тервел. Те са заловени по време на специализирана полицейска операция.

Четирима пияни шофьори заловиха в тервелско при спецакция

На 1 май, около 22:14 часа, в село Безмер, е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф” с добричка регистрация. При тест за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,85 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.И. (23 г.) от Тервел.



Двайсетина минути по-късно, в град Тервел, е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат” с варненска регистрация. Цифровата индикация отчита наличието на 1,24 промила алкохол в издишания от водача Т.К. (33 г., от град Варна) въздух.

На 1 май, около 00:50 часа, в Тервел, е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А4” с добричка регистрация. Установено е наличието на 1,95 промила алкохол в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.М. (36 г.) от с. Орляк, общ. Тервел. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Тервел.

Вчера, около 22:40 часа, , в село Орляк е спрян за проверка лек автомобил „СЕАТ” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,33 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.Н. (27 г.) от същото село.

По четирите случая са образувани бързи полицейски производства.