2 тежки катастрофи в крушарско със загинал и двама с опасност за живота

10 катастрофи с 1 убит, 4 ранени, двама от които с опасност за живота са станали през почивните дни на територията на област Добрич.

2 тежки катастрофи в крушарско със загинал и двама с опасност за живота

На 2 май, около 17.05 часа, в РУ 02 Добрич е получено съобщение за катастрофа по пътя от с. Крушари към с. Полк. Дяково. Установено е, че лек автомобил „Фолксваген Голф” с добричка регистрация, при движение с несъобразена скорост по мокър път, напуска платното за движение и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на произшествието са пострадали водачката на автомобила В.М. (57 г., от с. Полк. Дяково), която е настанена в МБАЛ Добрич с тежка гръдна травма и опасност за живота, както и пътниците В.И. (38 г., от с. Полк. Дяково) – настанен в МБАЛ Добрич със счупени ребра, без опасност за живота и П.И. (40 г., от гр. Добрич) – настанена в МБАЛ Добрич с мозъчно сътресение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На същата дата, около 21:45 часа, е получено съобщение за друга катастрофа по пътя от с. Полк. Дяково в посока с. Абрит. Установено е, че лек автомобил „Фолксваген Пасат” с варненска регистрация, поради несъобразена скорост, се блъска последователно в две крайпътни дървета. Вследствие на произшествието возещия се на задната седалка А.А. (27 г., от с. Абрит) почива на място, а водачът Ю.Р. (38 г., от с. Абрит) е настанен в болница „Света Ана” в гр. Варна с гръдна травма и опасност за живота. Не е пострадал единствено возещият се на предната седалка Д.Ю. (21 г., от с. Абрит). Водачът и пътниците са били без поставени предпазни колани. Взети са кръвни проби по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.