Михаил Михалев - с амбиция за златото на силния турнир в Габрово

Той ще бъде единственият хвърляч от Добрич на международното състезание.

Михаил Михалев - с амбиция за златото на силния турнир в Габрово

Турнирът по лека атлетика "Никола Вълчанов" ще се проведе в петък, 1 май, в Габрово. Той се организира от Българска федерация по лека атлетика, Община Габрово и местния клуб "Тот Атлет".



Турнирът ще бъде първи за гюлетласкача на СКЛА "Добруджа" Михаил Михалев, след републиканската му титла за юноши младша възраст през февруари в зала "Добротица" в Добрич. В Габрово той ще се състезава в хвърлянето на гюле при юношите старша възраст (1996 и 1997 г.), които са с 1-2 години по-големи от него. Въпреки това талантивият спортист отива с амбицията да се пребори за призово класиране. Заедно със своя баща и личен треньор Димитър Димитров, той се отправя към Габрово още днес, за да направи една тренировка на място преди турнира и да бъде в максимално добра кондиция в деня на надпреварата, което доказва професионалното му и отговорно отношение към спорта и конкретното състезание.

Турнирът в Габрово се явява и ганерална репетиция за Михаил Михалев за предстоящите през май и юни републикански първенства на открито за юноши младша и старша възраст.

Припомняме, че през февруари в Добрич той спечели първото място в хвърлянето на гюле в зала с резултат 18.26 метра и така покри норматива за класиране на Световното първенство по лека атлетика за юноши младша възраст през август в Колумбия, който е 18.00 метра. Въпреки това участието му все още не е гарантирано, тъй като БФЛА изисква по-висок резултат, за да изпрати състезател - 19.50 метра, които се равняват на медал от световното.