ОбС не сне отговорността от шефа на Тролейбусен транспорт

Води се досъдебно производство за състоянието на предприятието срещу неизвестен извършител

ОбС не сне отговорността от шефа на Тролейбусен транспорт

ОбС не освободи от отговорност управителя на Тролейбусен транспорт Митко Митев за дейността му през м.г. Въпреки, че в докладната за финансовото състояние на дружеството тази точка фигурираше, бе оттеглена от зам.-кметът Надежда Петкова в пленарна зала.



Това действие беше остро атакувано от левицата като необосновано. Спорът се завъртя около законовата рамка, но юристът Красимир Иванов – съветник от ГЕРБ поясни, че няма правна норма с която „не се освобождава от отговорност“. Следователно, с оттеглянето на точка 2, която предвиждаше освобождаване, реално ОбС не сне отговорността от Митко Митев.

Митев потвърди пред журналисти, че се води досъдебно производство, но то е срещу неизвестен извършител. Що се отнася до отказа на одитора да изрази мнение по финансовия отчет, то е защото предприятието е с прекратена дейност, а голяма част от активите му са запорирани от НАП. Ръководството не е в състояние да предвиди бъдещо развитие. Задълженията на Тролейбусен транспорт са близо 590 хил. лв.

След петминутна почивка докладната беше гласувана, а Атанас Атанасов от Атака направи предложение в бъдеще управителите на общинските дружества да имат думата, когато се коментират техните финансово-икономически резултати.