Младежите на Добруджа - трети в България

Поредно призово класиране за школата на хандбален клуб Добруджа и нови отличия в богатата колекция на отбора

Младежите на Добруджа - трети в България

Добруджа се класира на трето място в първенството на България по хандбал за младежи (състезатели до 19-годишна възраст). Финалният турнир с участието на осемте най-силни школи в страната се проведе през изминалите 3 дни в зала "Русалка" в Добрич.




С 4 победи и 1 загуба домакините завоюваха бронзовите медали. Младежите на Добруджа записаха 3 победи в първата фаза и завършиха първи в групата си, но загубиха на 1/2-финал от Спартак (Варна).

Днес отборът, воден от треньора Светослав Божков, спечели по драматичен начин битката за третото място срещу Железничар (София). На почивката Добруджа водеше с 13:7, а в средата на втората част с 18:12. Отпускане в редиците на жълто-зелените за малко не им коства медалите. Железничар се възползва от подценяването и изравни - 18:18. Срещата тръгна гол за гол до финалния сигнал - 21:21. Така носителят на бронзовите медали трябваше да бъде определен с дузпи. При тях Добруджа се наложи с 3:1. Точни за добричлии бяха Михаил Нейчев, Златан Петров и Красен Крайчев.

Героят при дузпите бе вратарят Съби Кирилов, който отрази два изстрела на хандбалисти на Железничар (София). Именно той получи най-престижната индивидуална награда на турнира. Вратарят на Добруджа Съби Кирилов бе избран за най-полезен състезател на финалите.

Още един хандбалист на отбора от Добрич бе отличен за силната си игра - Златан Петров бе определен за най-добър десен гард и бе включен в идеалната седмица на първенството.

Шампион на България по хандбал за младежи стана Локомотив (Варна). На финала железничарите победиха съгражданите си от Спартак (Варна) с 40:26.