Триумф за волейболен Добрич - Добруджа 07 вдигна купата пред своите фенове

Исторически успех за ВК Добруджа 07 - първи трофей за клуба!

Триумф за волейболен Добрич - Добруджа 07 вдигна купата пред своите фенове

Добруджа 07 спечели Купата на България, a с играта си на финала и през целия турнир доказа, че е най-силният отбор в България. Пред над 1800 зрители в зала "Добротица" отборът, воден от треньора Мирослав Живков, победи Монтана в мача за трофея.




Добруджа 07 спечели първия гейм с 25:20. Най-оспорван бе вторият, въпреки че началото изобщо не предвещава драмата в края. Монтана навакса изоставане от 9 точки, намалявайки постепенно пасива си и изравни за 24:24. След това резултатът тръгна точка за точка, за да се стигне до 32:30 за отбора от Добрич. Вдъхновени от успеха и от подкрепата на публиката волейболистите на Добруджа 07 тотално надиграха съперника в третата част, която взеха с категоричното 25:18. Така домакините спечелиха финала с 3:0 гейма. Това бе тяхна пета поредна победа в турнира, в който загубиха само един гейм.


Лично министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи Купата на България на волейболистите на Добруджа 07. Златните си медали пък те получиха от кмета на Добрич Детелина Николова.