Общината погва и БТК за изкопите

Пълна проверка по изпълнението на тръбната мрежа, която полага БТК ЕАД е извършила общината през изтеклата седмица.

Общината погва и БТК за изкопите

В рамките на 5 дни са проверени и документирани всички клонове на мрежата, по която ще минава оптичен кабел, направен е снимков материал и са издадени констативни протоколи. „Буквално казано на всяка улица и на всеки участък имаме точно документирано пропадане, невъзстановяване или пък некоректно такова“, заяви зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.



Това според него се дължи на прокопаване от различни подизпълнители на инвеститора, които не възстановяват настилките добросъвестно. В този вид те няма да бъдат приети от общината, категоричен е арх. Ганчев. Днес ще бъдат сезирани главният изпълнител и инвеститорът – БТК. Ще им бъде поставен срок за качествено възстановяване и няма да им бъде разписан Акт 3 на целия обект, докато това не стане.


На места мрежата ще трябва да бъде прокарвана наново

Текат процедури по избор на изпълнител за подмяната на тротоари. „Комуналефект“ вече работи по ул. „Дунав“, като ще приключи до 10-тина дни, съобщи още арх. Пламен Ганчев. Общинското дружество от днес работи и по изравняването на шахтите с уличната мрежа. Най-много опасни пропадания има по ул. „Ангел Стоянов“. Там, където е необходимо пък ще бъдат свалени до нивото на асфалта. 

Процесът ще продължи и по време на изкърпването на улиците. Офертите за него ще бъдат отворени на 30-ти април. Зам.-кметът се надява веднага след конкурса да започне и ремонтът на пътните платна.