Над 9 тона отпадъци за 12 дни в голямото пролетно чистене на Добрич

В рамките на кампанията за почистване на Добрич, обявена от общината от 6-ти до 30-ти април, до 18-ти вече са се включили около 600 души, съобщи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.

Над 9 тона отпадъци за 12 дни в голямото пролетно чистене на Добрич

Най-добросъвестни за поредна година са училищата и детските градини. В петък, 17-ти април, в почистването активно са се включили няколко организации – ОД Безопасност на храните, БЧК, Териториално статистическо бюро, Духовият оркестър, Спортни имоти, администрацията на общината. В събота към тях са се присъединили ОД Земеделие, ИА Автомобилна администрация, Худ. галерия, Ротари клуб, В и К. Предварителна заявка за включване в голямото пролетно чистене са дали и граждани от 20 жилищни сгради, което е изключително малко на общия фон, коментира арх. Ганчев.



Той припомни, че общината раздава ръкавици и чували на всички желаещи да се погрижат за чистотата в града. А.С.А. извозва по график отпадъците от обявените места. Събраните до момента боклуци са около 8 тона. Над тон пък е излязлата от употреба домакинска техника, която беше събирана на 5 различни площадки в града, в събота. До края на годината ще бъде организирана поне още една такава кампания, защото с всяка изминала година се увеличават електронните и електрически отпадъци.   

По график продължава миенето и основното почистване на уличната мрежа от А.С.А България. В кампанията е включено и общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“ - на него са поверени освен публичните и междублокови пространства.