Областният управител издаде заповед за осигуряване на пожарна безопасност

С цел осигуряване пожарната безопасност, предотвратяването и гасенето на пожари в горските територии, Областният управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска издаде заповед, с която определя за пожароопасен сезон в горските територии на областта времето от 15.04.2015 г. до 31.10.2015 г.

Областният управител издаде заповед за осигуряване на пожарна безопасност

Забранява се по времето на пожароопасния сезон паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 м. от границите на горските територии.



Съгласно заповедта изхвърлянето на горимите отпадъци трябва да става само на определените за целта места - контейнери за смет и сметища.

Териториалните поделения Държавни горски стопанства и Държавни ловни стопанства при Североизточно държавно предприятие Шумен, кметовете на общини и кметства, собствениците и ползвателите на горски територии, както и лицата, извършващи дейности в тях, трябва да създадат необходимата организация за осигуряване на пожарната безопасност в горските територии.

Ръководителите на земеделски кооперации, арендатори и ползватели на селскостопански земи в близост до горски територии трябва да поддържат в техническа изправност и готовност пожарогасителните устройства и в случай на пожар да се включат в гасенето му.