Трима добричлии започнаха тренировки по голф за Световните игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис

Националният отбор по голф на Спешъл Олимпикс България за Световните летни игри Спешъл Олимпикс Лос Анжелис 2015 е в състав Мирослав Енчев, Радослав Радев - на по 21 години и Стефка Стоянова на 24 години.

Трима добричлии започнаха тренировки по голф за Световните игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис




И тримата са атлети на Спешъл Олимпикс Добрич. Вчера те удариха първите топки за откриването на голф сезона в България на игрището на Лайтхаус Голф Ризорт.


Националният отбор по голф за пръв път ще регистрира българско участие в този спорт на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис от 21 юли до 2 август. Българските голфъри с интелектуални затруднения се подготвят от Голф клуб Лайтхаус с подкрепата на община Добрич в рамките на споразумението между Европейската голф асоциация и Спешъл Олимпикс.


„Държавата и бизнесът трябва да се обединят за развитие на голф туризма в България”- заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на кръгла маса в голф комплекс “Лайтхаус” през уикенда. Министър Кралев поздрави Българската голф асоциация за добрата работата с подрастващите, като обърна специално внимание на развиващите се отношения на асоциацията със световната организация Спешъл Олимпикс. Пример за това е фактът, че атлетите със затруднения от голф отбора на Спешъл Олимпикс България вече тренират безплатно в Голф клуб Лайтхаус.

Министърът на туризма Николина Ангелкова посочи, че голф туризмът е сред приоритетите на воденото от нея министерство и затова е на едно от първите места в стратегията за развитие на туризма у нас.

Кръглата маса предшестваше официалното откриване на голф сезона по Северното Черноморие. Новата чартърна самолетна линия Стокхолм - Копенхаген - Варна, разкрита специално за нуждите на голф туризма в България, доведе първите 100 голфъри за сезон 2015. Очаква се чартърните голф линии до Варна да върнат интереса на скандинавските туристи към България.