Сборник с музикални игри създаде екипът на ЦДГ „Пролет“

Той ще бъде официално представен на 8-ми април в Държавен куклен театър „Дора Габе“ от 17.30 часа. Албумът се посвещава на 55-годишнината от създаването на детското заведение, която ще бъде отбелязана през 2016 г.

Сборник с музикални игри създаде екипът на ЦДГ „Пролет“

В съставянето му са участвали всички учителки, съобщи директорката на ЦДГ№7 Бонка Иванова. 11-те учителки са разработвали темата „Музикалната игра в детската градина“, чието приложение е във всеки един момент във възпитателния процес, в продължение на около 3 години. Алманахът съдържа 30 произведения.



Пет от игрите са авторски – четири на музикалния педагог Виолета Върбанова и една на Бонка Иванова. Повечето от музикалните забавления в него са много стари – предавани от поколение на поколение педагози. Освен авторските игри, книжката съдържа и фолклор. Всяко произведение е представено с нотен текст, описание на играта, програмно съдържание и методически указания. Сборникът е предназначен за детски учители и е особено полезен за младите педагози и студенти. Той е съпътстван от аудио диск.

На премиерата децата от  ЦДГ „Пролет“ ще покажат част от съдържанието на книжката. Тя е отпечатана благодарение на съдействието настоятелството на детската градина и с финансовата подкрепа на „Яйца и птици - Зора" АД, издателство „Булинвест 2000“, Инер Уил клуб, Гергана Иванова и д-р Веселина Петрова. Рецензент на сборника е доц. д-р Божанка Байчева.